Nascholing ‘Verslaving en Straatzorg’

Nascholing over het omgaan als straatzorgverlener met de mix van somatiek, psychiatrie en (nadruk op) verslaving (middelen en alcohol). (On)mogelijkheden om een plek voor behandeling te vinden, samenwerking met GGZ en verslavingszorg.

Datum: Donderdag 19 september 2024, 17.30-21.00 uur

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht.

 30,00 45,00

Dagprogramma

Nascholing over het omgaan als straatzorgverlener met de mix van somatiek, psychiatrie en (nadruk op) verslaving (middelen en alcohol). (On)mogelijkheden om een plek voor behandeling te vinden, samenwerking met GGZ en verslavingszorg. Wat als zorgverlener (niet) doen bij een leven op straat? Wat is haalbaar, afhankelijk van leefomstandigheden, incl. harm reduction? Hoe handelen bij de ouder wordende verslaafde patiënt? Wat wel niet voorschrijven aan medicatie in relatie tot verslaving, het leven op straat, mogelijke handel en (afwijken van) richtlijnen.

Leerdoelen deze module

  1. Inzicht in (on)mogelijkheden, do’s & don’ts met betrekking tot medicatie voorschrijven (somatisch en psychisch) in combinatie met:
    1. Gebruik, verslaving (alcohol/drugs)
    2. Leven op straat
  2. Inzicht in behandelen/omgaan met cliënten met chronische ziekten in combinatie met gebruik, inclusief harm reduction en samenwerking in de lokale zorgketen
  3. Op de hoogte zijn van (vindbaarheid) bestaande werkwijzen & richtlijnen

Accreditatie voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en huisartsen. Kosten: 45 euro voor huisartsen, 30 euro voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Datum: Donderdag 19 september 2024, 17.30-21.00 uur (we starten met een broodje)

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht.