Cirkel: Netwerkontwikkeling & Lokale straatzorg

Over de cirkel

De cirkel Netwerkontwikkeling & Lokale straatzorg is deze maand van start gegaan. Deze cirkel richt zich op figuurlijk het straatzorgnetwerk in kaart brengen (namen, gegevens e.d.), maar vooral het in kaart brengen hoe in elke gemeente wordt gewerkt. Uiteindelijk komen daar de basics uit het organiseren van lokale straatzorg.

Meer info of meedenken en doen? Meld je aan via info@straatdokter.nl of benader één van de leden: Wendy Broeren (vpk Nijmegen), Peer van Rooij (arts Den Bosch), Julia van Leijen (vpk en praktijkmanager Rotterdam), Lisette Seeleman (VS Utrecht)

Cirkel Netwerkontwikkeling en Lokale Straatzorg

Peer van Rooij vertelt over zijn deelname aan de cirkel:

‘Vorig jaar ben ik gestart als straatarts in ’s-Hertogenbosch. Zorg verlenen aan mensen die uit het normale systeem zijn gevallen. Eerder heb ik als huisarts  te maken gehad met een groep mensen die daar in terecht waren gekomen; In de jaren begin  2000 vertrok het COA uit Den Bosch. De vraag kwam toen van de gemeente of ik de zorg wilde verlenen aan de achter gebleven  mensen die ‘uitgeprocedeerde asielzoekers’ werden genoemd. Ook toen liep ik tegen zaken aan  in de zorg die ik wilde verlenen. Het was een zoektocht die ik herken bij deze doelgroep van Dak- en Thuislozen.  Je komt vragen tegen op het gebied van wetgeving, financiering , verzekering enz.

De app ‘Straatdokters Groep’ laat zien dat er enorme hoeveelheid kennis reeds aanwezig is. Deze kennis te  bundelen en te ontsluiten zorgt ervoor dat we niet elke keer het wiel uit hoeven te vinden. Het delen van deze kennis zou zeker een grote steun kunnen zijn voor het verder professionaliseren van de groep zorgmedewerkers en belangrijkste: de zorg aan de dak- en thuislozen  te verbeteren.